Menu

Transcreen presents

Tijdens IQMF presenteert TranScreen een speciaal programma rondom intersectionaliteit van transgender identiteit en migratie door genders en gemeenschappen heen. Om aan de vaak blanke, Eurocentrische perspectieven en eenzijdige media representaties te ontsnappen, zal de focus liggen op trans* niet-Westerse narratieven. Trans activist uit Engeland, Sabah Choudrey, zal een inspiratie talk geven en TranScreen zal twee documentaires vertonen. 

Sabah’s talk zal gecentreerd zijn rondom zijn/haar ervaring betreffende intersectionele identiteit, de rol van kolonisatie en media in genderidentiteit. Sabah zal zijn/haar eigen identiteit de-koloniseren en het gesprek openstellen voor publiek. 
Voor meer info over Sabah bezoek sabahchoudrey.com.

Films:
Transindia (India, 2015, 30 min), Regisseur: Meera Darji 
Gesproken taal: Gujarati / Ondertiteling: Engels 
Transindia is een ontroerend portret van de Transgender community (Hijras) in Ahmedabad, India. Een ooit geresepecteerde, maar nu vergeten en verwaarloosde gemeenschap. 

I am Bonnie (India, 2015, 45 min)
Regisseurs: Sourabh Dutta, Farha Khatun, Satarupa Santra 
Gesproken taal: Bengali / Ondertiteling: Engels 
I am Bonnie is het verhaal van Bonnie Paul, voorheen bekend als Bandana Paul, een intersekse persoon en voormalig topvoetballer. Bonnie is al sinds 1998, toen hij een ‘sekse test’ niet goed door kwam bij de Bangkok Asian Games, op de vlucht voor zijn familie en de sportvereniging.

Over TranScreen:
TranScreen Film Festival is een meerdaags filmfestival met internationale films over trans* en gender diverse verhalen. Het doel is om ruimte te claimen voor genderdiversiteit, publiek bewustzijn te vergroten en niet-binaire gender identiteit te promoten en te versterken. 
www.transcreen.org